Nieuwbouwplan Plein 1940 in Zevenbergschen Hoek

Zevenbergschen Hoek

Aan de Frisostraat in Zevenbergschen Hoek laat Woonkwartier appartementen bouwen. Aannemer Koers start met de bouw van de 2 gebouwen met in totaal 12 appartementen op een sfeervolle locatie aan Plein 1940.

De bouw van nieuwbouwproject Plein 1940 in juni 2021 van start

Informatie voor omwonenden
Omwonenden van het nieuwbouwproject aan de Frisostraat en Plein 1940 ontvingen een boekje en een filmpje, zodat ze op de hoogte zijn van hoe het bouwproces gaat verlopen. filmpje bekijken? klik op het plaatje hierboven.

Historie
Het eerste idee voor nieuwbouw in de vorm van twee appartementen gebouwen stamt uit 2006. In Zevenbergschen Hoek is een grote behoefte aan nieuwbouw.  Het idee om twee relatief kleine torentjes te bouwen is ontstaan omdat de behoefte aan appartementen groot is en de nieuwbouw tegelijk  qua hoogte  in het straatbeeld en het plein zoals het nu is moest passen. Een doorgang naar het spoorpark was ook een grote wens. 

Voor wie?
De appartementen zijn bijzonder geschikt voor 55- plussers. Daarom krijgt deze groep woningzoekenden voorrang. Bij de bouw gebruiken we hoogwaardige een duurzame materialen,  moderne installaties en goede isolatie.  Ieder appartement krijgt een eigen balkon en berging en er komt ruimte voldoende om te parkeren op eigen terrein.

De woonblokken bevatten 4 woonlagen met verschillende appartementen. De kale huur ligt tussen de € 633,25 en de € 916,78. Dat betekent dat de 2 bovenste appartementen in de vrije sector worden verhuurd en de overige 10 appartementen bestemd zijn voor de sociale verhuur.

Begane grond
Op de begane grond is de hoofdentree, voor elk appartement een berging en een algemene stallingsruimte voor scootmobiels. Naast deze algemene ruimte is op de begane grond ook het eerste 3-kamer appartement. De woonkamer en de hoofdslaapkamer zijn gelegen aan de Frisostraat en aan deze zijde heeft de woning ook een eigen buitenruimte.

1e en 2e verdieping
Op de verdiepingen zijn links en rechts van het trappenhuis 3-kamer appartementen gesitueerd. Beide appartementen hebben de woonkamer aan de zijde van de Frisostraat met een mooi uitzicht over Plein 1940. De appartementen zijn verder voorzien van 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een separaat toilet. Grenzend aan de woonkamer is het balkon gelegen.

Bovenste verdieping
Op deze verdieping is één 4-kamer appartement gelegen. Dit is een vrije sector woning. De woonkamer en het balkon hebben ook op deze verdieping een fraai uitzicht op het Plein 1940. De 3 slaapkamers hebben allemaal een gedeeltelijke schuine kap wat zorgt voor sfeer en uitstraling. Het appartement is daarnaast voorzien van een ruime badkamer, een apart toilet en een grote bergruimte.

Planning
We starten in juni 2021. De bouw duurt ongeveer 1 jaar.

Heeft u interesse in één van de woningen?
Schrijf u dan in als woningzoekende bij Klik voor Wonen. De appartementen worden enkele maanden voor de oplevering geadverteerd op de website van Klik voor Wonen.

Voorrang voor inwoners Zevenbergschen Hoek
Inwoners van Zevenbergschen Hoek die 55 jaar of ouder zijn, een woning in de kern achterlaten en voldoen aan de inkomensvoorwaarden van passend toewijzen krijgen eenmalig voorrang bij de appartementen. Woonkwartier doet dit om te onderzoeken of doorstroming in dit dorp op deze manier meer op gang komt. Wilt u meer lezen over deze pilot voorrang? Lees dan dit artikel.

Meer informatie
Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen rondom de bouw? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via het formulier hieronder.

Hier leest u de meest recente nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 4

Oudere nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 3

 

Inschrijven Nieuwsbrief

* verplicht veld
Project